Mediere

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Ai de rezolvat un conflict cu un vecin, o ruda, un angajator, un coleg de serviciu, cineva din familie sau orice alta persoana sau institutie?
Vrei sa eviti un proces lung, costisitor, epuizant si expus publicului?
Doresti sa reduci durata rezolvarii conflictuluii si costurile aferenre?
Cauti sa gasesti solutia care iti satisface cel mai bine interesele, fara sa apelezi la instanta?
Fii cel care decide cum si cand se poate rezolva conflictul!
Alege medierea, ca alternativa a justitiei!
Apeleaza la un mediator autorizat!

Urmare modificărilor și completărilor aduse Legii nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator, prin Legea 115/2012 și OUG 90/2012 și având în vedere faptul că intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă a fost prorogată până la data de 01 februarie 2013,

* părțile implicate în litigii, persoane fizice sau juridice, sunt obligate să participe la ședința de informare privind avantajele medierii, inclusiv, dacă este cazul după declanșarea unui proces în fața instanțelor competente, în vederea soluționării pe această cale a conflictelor în materie civilă, de familie, în materie penală, precum și în alte materii, în condițiile prevăzute de lege.

* instanța va respinge cererea de chemare în judecată ca inadmisibilă în caz de neîndeplinire de către reclamant a obligației de a participa la ședința de informare privind medierea, anterior introducerii cererii de chemare în judecată, sau după declanșarea procesului până la termenul dat de instanță în acest scop.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.pay-off.ro/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_04.png